• تاریخ انتشار : 1403/07/09 - 10:04
  • تعداد بازدید : 78
  • تعداد بازدیدکننده : 78
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
در جلسه کمیسیون توسعه پایدار شورای شهر رشت عنوان شد؛

تاسیس مرکز خلاقیت و نوآوری محلی برای توسعه خلاقیت و نوآوری و استفاده از فناوری های کاربردی نوین جهت بالا بردن کیفیت زندگی در رشت

ورود جدی شهرداری به تاسیس مرکز خلاقیت و نوآوری می تواند محلی برای توسعه خلاقیت و نوآوری و استفاده از فناوری های کاربردی نوین جهت بالا بردن کیفیت زندگی در رشت باشد.

سید حسین رضویان رئیس کمیسیون توسعه پایدار شورای شهر رشت در جلسه نود و یکم این  کمیسیون با اشاره به اینکه باور ما اینست که  با حمایت از جوانان خلاق و صاحب ایده و بهره گیری از مجموعه های دانش بنیان، توسعه ای همه جانبه و متناسب با رشت می تواند در این شهر اتفاق بیافتد اظهار کرد: حومه سانتاکلارا و در جنوب شرقی سانفرانسیسکو، دنیا نظاره گره قلب تکنولوژی دنیا به نام Silicon Valley است و من همیشه برای رشت یک Silicon Valley متصور بوده ام که در نوع خود با توجه به زیستن نخبگان در این شهر و فرهنگ غالب آن دور از دسترس نیست.

 
وی افزود: ورود جدی شهرداری به تاسیس مرکز خلاقیت و نوآوری می تواند محلی برای توسعه خلاقیت و نوآوری و استفاده از فناوری های کاربردی نوین جهت بالا بردن کیفیت زندگی در رشت باشد.
سیدحسین رضویان بیان کرد : مدیریت نوسازی و تحول اداری نسبت به تمهید سازوکار تاسیس مرکز خلاقیت و نوآوری در بازه زمانی تعیین شده اقدام لازم را بعمل آورده و با استفاده از ظرفیت‌های بودجه 1403 تجهیز مرکز در زون فرهنگی مجاور ساختمان مرکزی شهرداری رشت انجام پذیرد.
 
به  اجرا رساندن مصوبات و اجماع میان شورا و شهرداری شرط اساسی توسعه شهری است/
 
محمدحسن عاقل منش عضو کمیسیون توسعه پایدار در رابطه با راه اندازی مرکز خلاقیت و نوآوری در شهرداری رشت اظهار کرد: تدوین اساسنامه و آیین نامه اجرایی اولین راهکار در این  موضوع است که خوشبختانه طبق اظهارات مدیر نوسازی و تحول اداری از سال۱۴۰۰  انجام شده و می‌توان پس از یک بازنگری کلی آن را وارد فازهای اجرایی نمود.
 
عاقل منش گفت: بطور کلی ما در مدیریت شهر دچار ضعف در اجراها هستیم؛ بسیار دیده شده که طرحها مطالعه شده و پس از بررسی به تصویب رسیده اما در مرحله اجرا دچار وقفه های طولانی می‌شود و این معضلی است که باید بر رفع آن تمرکز کنیم چرا که هر موضوعی پس از اتمام صفر تا صد مراحل و رسیدن به اجراست که معنا می یابد.
عاقل منش با بیان آنکه هنوز اجماع لازم میان شورا و شهرداری ایجاد نشده، گفت: باید برای کارهای ارزشمند الویت قرار داد و امور مرتبط را تا اتمام مراحل کار پیگیری و دنبال نمود.
 
  این عضو شورا با شرح مراحلی که در پروژه احیاسازی تالاب عینک توسط مدیران شهری پیگیری شد گفت: اکنون در ایجاد مرکز خلاقیت و نوآوری شهر رشت در نقطه صفر نیستیم و باید نسبت به مصوب سازی و ورود به فازهای اجرایی طبق ضوابط و بدون وقفه موضوع را دنبال کنیم.
 
بهره گیری از تجارب شهرداری های پیشرو و تعاملات با ارگانهای مرتبط در عرصه فن‌آوری/
 
حمیدرضا آزمون مدیر نوسازی و تحول اداری شهرداری رشت در این جلسه با این توضیح که شهر رشت از دیر باز دروازه ورود دانش و فن آوری  به کشور بوده است گفت: طرح راه اندازی مرکز خلاقیت و نوآوری از سال ۱۴۰۰ ایجاد، اساسنامه تدوین و مناقصه نیز انجام شد اما به دنبال تغییرات مدیریتی شهرداری رشت در سال ۱۴۰۱ از دستور کار خارج شد. 
 
وی با ذکر آنکه چند سالی است کلانشهرها برای مدیریت بهتر به سمت مشارکت و جذب ایده ها گرایش یافته اند افزود: مدیریت شهری رشت می‌تواند با ایجاد حلقه های اتصال این مشارکت ها را ایجاد کند و تمهیداتی در این راستا در چشم انداز ۲۰ ساله رشت نیز دیده شده است.
 
آزمون اهداف راه اندازی مرکز خلاقیت و نوآوری شهرداری رشت را ایجاد بسترهای خلاقیت  در اقشار جامعه، کمک به توسعه قابلیت های شهر رشت، برطرف سازی تنگناهای سخت افزاری، توسعه فناوری، حل مسائل و چالش های شهری با استفاده از ظرفیت صاحبان ایده و مسائلی از این دست عنوان کرد و گفت: فضای فیزیکی برای راه اندازی این مرکز در زون فرهنگی شهرداری مرکز میدان گیل و کتابخانه ای که هنوز راه اندازی نشده در نظر گرفته شده است که از هر جهت مکان مناسب با فضایی کافی است و مکاتبات نیز در این مورد انجام شده است.
 
وی گفت: در این راستا از تجارب شهرهای تهران، شیراز، مشهد و چند شهر دیگر نیز بهره گرفته ایم و می‌توانیم طی تفاهمات با پارک‌های علم و فن‌آوری مانند معاونت علم و فناوری نهاد ریاست جمهوری، صندوق پزوهشی های فناوری غیر دولتی، دانشگاه‌های استان، خانه خلاق و نوآوری گیلان، بنیاد نخبگان و غیره وارد مطالعات و اجرا در عرصه های مختلف مدیریت شهری شویم.
 
وی ارتباط میان مدیریت شهری و دانشگاه و همچنین تامین منابع مالی را سه اصل مهم در اجرای موفق این طرح عنوان نمود و گامهای اصلی اعم از مسئله یابی و معرفی چالشها، ایده پردازی و ارائه راهکار و ارتباطات و هم افزایی تا اتمام اجراها را مورد توجه قرار داد.
 
  • گروه خبری : گروه های محتوا,اخبار
  • کد خبر : 1680
کلمات کلیدی

تصاویر

احمد  رمضانی
خبرنگار

احمد رمضانی